Tongeren vandaag

Nieuws

Soroptimisten schenken 'boezemtasssen' aan Borstcentrum in Vesalius

De Tongerse Soroptimistclub heeft deze namiddag aan het borstcentrum van Tongeren gedacht. Om het project Beautiful After Breast Cancer Foundation te steunen hebben ze 30 “boezemtassen” geschonken aan het borstcentrum van AZ Vesalius.

"Het belangrijkste doel van de Stichting Beautiful After Breast Cancer is meer bewustzijn creëren rond het wel-zijn en wel-voelen na de diagnose van borstkanker. Zij focussen vooral op de periode na de oncologische behandelingen, niet op de reconstructie van een borst maar wel op de reconstructie van het leven!

Deze maand bestaat de stichting 10 jaar en dit willen ze niet ongemerkt laten voorbij gaan. Ze gaan de borstkankerpatiënten nog meer verwennen. Daarom lanceren ze een unieke actie: “boezemtassen”. Dit zijn heel mooie toiletzakken die ze opvullen met staaltjes van verzorgingsproducten flyers met nuttige info over protheselingerie, pruiken, mutsjes, lymfoedeem, compressiekousen, advies rond verzorging en make-up, stylingadvies. Hun inspiratie hebben ze gehaald bij de roze doos die vrouwen ontvangen bij een bevalling. Deze boezemtassen zullen aan alle Vlaamse borstklinieken bezorgd worden. De borstverpleegkundigen kunnen deze overhandigen aan elke vrouw die het verdict van borstkanker krijgt. Op die manier wil de Stichting borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken en hen de eerste nodige informatie en nuttige referenties op een warme manier brengen. Het zal hen de weg naar verdere ondersteuning in hun traject vergemakkelijken en voor hen ook een steun zijn in een heel onzekere periode. Volgens de Stichting hebben zij dit initiatief reeds met de borstklinieken besproken en zij reageren laaiend enthousiast.

Wij zijn ervan overtuigd dat het als serviceclub een meerwaarde kan betekenen als wij dit project mee kunnen onderschrijven. Algemeen steunt Soroptimist projecten die inzetten op preventie, die een hart onder de riem steken van vrouwen die ertegen strijden en die borstreconstructie mogelijk maken. Ons werk richt zich zowel op het bevorderen van de mentale als van de fysische weerbaarheid van zieke vrouwen en meisjes.

De toilettassen zijn gemaakt uit een mooie velours stof en kunnen nadien gebruikt worden om lingerie, borstprothese, etc in te steken", weet Yolande Picart, PR Extern, van Soroptimist Club Tongeren Epinona

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame