Tongeren vandaag

Nieuws

Soroptimisten steunen Orange the world-day

Soroptimist Club Tongeren Epinona neemt, zoals elk jaar, deel aan de wereldwijde actie “Orange the world-days”.


Woensdag 25 november is het Orange the world-day, de internationale dag van UNESCO tegen geweld tegen vrouwen.


"Tijdens deze 16 dagen zetten we geweld tegen vrouwen en kinderen in de kijker. Elke dag zijn vrouwen en kinderen het slachtoffer van geweld, binnenskamers en onder allerlei vormen, seksueel, fysisch, psychisch, binnenskamers en ook meer en meer via sociale media en gewoon in het openbaar. Wij komen op tegen dit geweld en willen vrouwen en kinderen een hart onder de riem steken. Dit moet stoppen!!
Om onze actie te ondersteunen zullen we gedurende deze 16 dagen 2 banners ophangen, één op de pui van het stadhuis en één aan cc de Velinx. De stad Tongeren zal eveneens de Velinx in het oranje kleuren. Jammer genoeg kunnen we door de coronamaatregelen geen optocht in de stad houden, geen ballonnen of bladwijzers met slogans uitdelen maar hopen we toch door deze banners de aandacht op dit grote onrecht te vestigen", weet Yolande Picart

De kleur oranje staat centraal voor een hoopvolle toekomst, zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld in haar leven te maken. Met de wereldwijde ‘Orange the World’ campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.

Het oranje kleuren van markante gebouwen is het startsein voor een campagne die 16 dagen duurt en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame