Tongeren vandaag

Nieuws

Sportkampioenen gehuldigd

"

Vanavond werden in cc de Velinx de sportkampioenen van 2018 gehuldigd. Er waren 7 categorieën, met als nieuwkomer: Beloftevol sportfiguur. Voor 'Sportvrouw' waren er geen nominaties.
* Sportfunctionaris Stefan Rondags zorgde voor de verwelkoming: "We brengen de voornaamste Tongerse sporters samen om nog één keer terug te blikken op de prachtige prestaties die ze geleverd hebben in 2018. De laureaten van vorig jaar krijgen een kunstwerkje van Raf Verjans in ruil voor de wisseltrofee".
* Josse Lambrix, voorzitter van de Sportraad: "Het is onze plicht en zeker die van de lokale overheid om het dagdagelijkse werk van de vele honderden vrijwilligers te appreciëren en naar waarde te schatten. Spijtig genoeg wordt hun werk niet altijd voldoende onderkend en ondersteund". Hij lanceerde een oproep voor jonge krachten vanuit de sportclubs te motiveren om zich kandidaat te stellen voor het bestuur van de Sportraad. De algemene vergadering vindt plaats in mei.
* Sportschepen Patrick Jans: "Wie sport is sowieso een kampioen, of die een wedstrijd wint of niet. Prestaties kunnen niet geleverd worden zonder een goede omkadering: bestuur, ouders, partner, trainer en vrijwilligers. De stad is niet rechtstreeks betrokken bij resultaten, maar investeren in (jeugd)sport zal zeker een speerpunt blijven voor ons bestuur".
* Jean Lahau, voorzitter vzw Sportpromotie: "Sportbeoefening is onmisbaar voor de algemene ontwikkeling van onze jeugd. De meeste van onze initiatieven zijn erop gericht de jongste leeftijdsgroepen de weg te wijzen naar een sportieve attitude".
* Stefan Rondags en Dany Smet lauwerden 3 vrijwilligers:
- Patrick Nys ((mister Goyu-Ryu Karate-Do)
- Denis Butenaers (Datovoc)
- Gust Simon (KFC Heur-Tongeren)

* De laureaten van vorig jaar kregen hun vaste trofee
* Balletgroep Coppélia mocht een optreden verzorgen

Hierna volgde de huldiging van de sportkampioenen 2018:
- Beloftevol Sportfiguur: Esmée Gielkens (wielrennen)
- Sportfiguur: Sofie Clerinx (paardensport)
- Beloftevol Meisje: Elodie Francart (ADD Tongeren)
- Beloftevolle Jongen: Jarne Dusaert (Goyu-Ryu Karate-Do)
- Beloftevolle jeugdploeg: Datovoc Tongeren volleybal U15
- Sportman: Andy Bosmans (Goyu-Ryu Karate-Do)
- Sportploeg: KFC Heur-Tongeren (senioren)

"
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame