Tongeren vandaag

Nieuws

Stad Tongeren neemt extra maatregelen tegen opflakkering corona

Het aantal besmettingen in ons land stijgt al meer dan twee weken. Om de verdere groei van het coronavirus zo snel mogelijk opnieuw in te perken werden er zopas door nationale veiligheidsraad nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Er komen dus geen nieuwe versoepelingen. Mondmaskers dragen wordt vanaf zaterdag verplicht in drukke winkelstraten en op andere drukke plaatsen. Ook in horecazaken zullen klanten een masker moeten dragen zo lang ze niet aan hun tafel zitten, en één iemand per tafel zal ook zijn gegevens moeten achterlaten. Dat zijn de algemene maatregelen van de Veiligheidsraad.

Steden en gemeenten kunnen zelf verder gaan, en lokaal extra maatregelen invoeren als ze met een opflakkering te maken krijgen.

Tongeren wil hier niet op wachten en neemt nu preventief al een aantal bijkomende maatregelen. De stedelijke veiligheidscel heeft dit zopas beslist.

Hierbij een overzicht van deze stedelijke maatregelen:

Mondmaskers

De plaatsen waar het dragen van mondmaskers al verplicht was blijven gelden. Daarnaast komt er een verplichting op het dragen van een mondmasker voor volgende locaties:

  • in het kernwinkelgebied (Grote Markt, Stadhuisplein, Plein, Sint-Truiderstraat, Hemelingenstraat, de Tieckenstraat, Maastrichterstraat, Stationslaan, Stationsplein, de Schiervelstraat, Hospitaalplein, Via Julianus, Veemarkt, Kloosterstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat.
  • Voorlopig NIET: Vlasmarkt, Vrijthof, Nieuwstraat en Vermeulenstraat).
  • Agnetenklooster: huwelijken (uitgezonderd het bruidspaar)
  • Openbare gebouwen
  • Bij publieke evenementen

Sporthallen

Kleedkamers en douches worden opnieuw gesloten.

Speeltuin De Motten

Er wordt extra toezicht voorzien op het naleven van de regels in de speeltuin.

Alcohol/waterpijp

Het delen van alcoholische dranken of een waterpijp is verboden.

Take-away alcoholverkoop is verboden tussen 22 uur en 7 uur.

Lokale cel contactopvolging

Er kunnen 2 personeelsleden van de stad Tongeren ingeschakeld worden voor lokale contactopvolging weliswaar in nauw overleg met de gouverneur en het federale niveau.

De maatregelen gaan in vanaf zaterdag 25 juli. De politie zal streng controleren op het naleven van de regels.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame