Tongeren vandaag

Nieuws

Stadsmuzikantenfestival '21

Deze namiddag vindt het Stadsmuzikantenfestival plaats in het Begijnhof. Het is intussen al de 12de editie.

De formule van het Stadsmuzikantenfestival is eenvoudig maar sterk. 6 bands en singer-songwriters worden een zondagnamiddag lang ingezet als straatmuzikanten. Het Stadsmuzikantenfestival is een mix van muziek en erfgoed. Het staat geprogrammeerd in het charmante Begijnhof (Unesco Werelderfgoed).

Tussen 14.30 en 17.40, spelen al de muzikanten 6 setjes van 15 minuten in de openbare ruimte van het Begijnhof. Ze doen dat zonder podium en (semi-)akoestisch. De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. In virusvrije jaren loopt het publiek vrij rond van stadsmuzikant naar stadsmuzikant en stelt zo z'n eigen programma samen.

Om tegemoet te komen aan de geldende veiligheidsmaatregelen wordt het publiek in 6 groepen gesplitst. Voor iedere groep start het festival stipt om 14.30 maar op een andere locatie. Na elk concert wandelt de groep onder begeleiding naar de volgende locatie. Tijdens de concerten zit iedereen.

Zo biedt het Stadsmuzikantenfestival ook in uitdagende tijden aan 400 fijnproevers de gelegenheid om op één namiddag van 6 acts te genieten. Voor de muzikanten zijn er regenplekken voorzien. Van de bezoekers verwachten we dat ze zich kleden op het weer. Er zijn regencapes voorzien. 

NIGHT OF THE PAWLOWSKI SYNDROME (nu ook overdag!) speelt in de tuin van de Ursulakapel

De zanger en gitarist heeft een hand gehad in enkele invloedrijke muzikale projecten van de afgelopen decennia. Een onstilbare honger voor muzikaal experiment en een allesomvattende aantrekkingskracht op het podium maken Mauro tot een van de meest geliefde muzikanten van de hedendaagse Belgische scene. Welke bochten deze show, genaamd Night Of The Pawlowski Syndrome (nu ook overdag!) precies zal maken of welke gedaante hij deze keer zal aannemen valt niet te voorspellen.
Mauro Pawlowski :: zang & gitaar & vanalles

PAARD spelen in de tuin van Poverello

Het Gentse trio PAARD. veroverde op een drafje de Vlaamse kwaliteitspodia. Vibrafonist Wim Segers (Compro Oro), bassist Owen Perry Weston (Coely) en drummer Sigfrid Burroughs (Kapitan Korsakov) brengen een spannende mix van jazz, funk, hiphop en noise. Dwarse songs die ontstaan uit vrije improvisatie.
Wim Segers :: vibrafoon - Owen Perry Weston :: bas - Sigfried Burroughs :: drum


CHANTAL ACDA (duo) spelen in de tuin van het Huis van de Advocaat

U kent Chantal Acda misschien als zangeres bij Isbells. Maar ondertussen bouwde deze Nederlandse die in Antwerpen belandde ook als solo-artiest een sterke reputatie op. Het is een mix van jazz, americana, wereldmuziek en avant-garde. Acda produceerde haar vijfde plaat volledig zelf, maar ze werkte samen met grote namen als Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low), Alan Gevaert (dEUS), Bill Frisell en Shahzad Ismaily (Marc Ribot, Tom Waits), … In Tongeren wprdt het talent van Chantal Acda geflankeerd door Gaëtan Vandewoude (Isbells).
Chantal Acda :: zang & gitaar - Gaëtan Vandewoude :: gitaar & zang

SAM DE NEF (solo): speelt op binnenplein van het Agnetenkooster

U kent Sam De Nef misschien als zanger van de Rock Rally finalisten ‘Danny Blue and the Old Socks’, of als buurjongen van Linde Merckpoel. Dit jaar bracht hij zijn solo EP ‘Lonely Day, Crowded Year’ uit. De Nef is geïnspireerd door mensen als Dylan, Jack Kerouac, Leonard Cohen en Karen Dalton, maar hij heeft een indrukwekkende eigen stem en blijft uit de buurt van clichés.
Sam De Nef :: zang & gitaar

CASPAR AUWERKERKEN: speelt op overdekte speelplaats van Sibbo

De 21-jarige Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken creëert, gewapend met een gitaar en een prachtige stem, een droomwereld vol hoop en melancholie. 
Caspar Auwerkerken :: zang & gitaar - Elisabeth Callewaert :: cello

MOONEYE (solo): speelt op het plein 'Onder de Linde'

Mooneye, winnaar van De Nieuwe Lichting (2019) op Studio Brussel, wordt vergeleken met Fleet Foxes en Neil Young: tijdloze muziek, warme melodieën en catchy refreinen.
Michiel Libberecht :: zang & gitaar

De verplichte reservatie voor het gratis Stadsmuzikantenfestival was al weken op voorhand uitverkocht, maar door het druilerige weer zijn er verscheidene bezoekers niet komen opdagen...

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag