Tongeren vandaag

Nieuws

Start instandhoudingswerken Begijnhofkerk

Op maandag 20 mei starten de instandhoudingswerken aan de begijnhofkerk die dateert van het einde van de 13de eeuw. Ze is gewijd aan de patrones van het begijnhof, de Heilige Catharina. De kerkdeuren zijn al jaren gesloten voor het publiek.
De afgelopen jaren wisselde de Begijnhofkerk enkele keren van eigenaar, maar sedert 2018 is de stad Tongeren terug eigenaar van dit beschermd maar leegstaand monument in het Begijnhof dat erkend is als werelderfgoed.
In een eerste fase worden het dakvlak en de waterdichting aangepakt. Alle lekken worden gedicht, goten hersteld of vervangen, ongewenste begroeiing verwijderd,… De Begijnhofkerk wordt hiervoordeels in de steigers geplaatst. De omliggende straten zijn op dat ogenblik beperkt bereikbaar. De kostprijs van deze dakwerken bedraagt 80.000 euro incl. BTW waarvan 40.000 euro betoelaagd wordt vanuit Onroerend Erfgoed. Aannemer NV Corvers-Vranckx uit Laakdal staat in voor de uitvoering van de werken. De werken duren ongeveer tot 20 juli 2019.

Tegelijkertijd werd het dossier voor de totale renovatie en herbestemming van de Begijnhofkerk opgestart. De opdracht werd via een openbare procedure toegewezen aan Architectenbureau Michel Janssen uit Tongeren.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame