Tongeren vandaag

Nieuws

Start van toeristisch seizoen

Het toerisme in Tongeren neemt met het begin van de paasvakantie een vliegende start. Door het zachte voorjaar valt de bloesembloei gelijktijdig met de paasvakantie wat meteen zorgt voor een boost in het aantal overnachtingen in Tongeren.

De campersite op het Pliniuspark biedt ruimte voor 24 mobilhomes. Schepen voor toerisme An Christiaens en de burgemeester verrasten vanochtend de eerste kampeerders van het seizoen met een lekker ontbijt. 
Schepen Christiaens: “De campersite biedt plaats aan 24 mobilhomes en zorgt jaarlijks voor 1.500 reservaties. We wilden de eerste kampeerders van het zomerseizoen bedanken om de spits af te bijten en verrasten hen met een ontbijt”. De ligging van de site is volgens An Christiaens ongetwijfeld een grote troef: “Het Pliniuspark sluit aan op het fietsroute- en wandelnetwerk en ligt op slechts een steenworp van het centrum. De site is dus de ideale uitvalsbasis om de omgeving van Tongeren per fiets of te voet verkennen. De verkoop van mobilhomes gaat de laatste jaren in een stijgende lijn. Met deze goed uitgerust campersite hopen we een aantrekkelijke bestemming te zijn voor deze steeds groter wordende doelgroep”.
De uitgebreide routes voor fietsers en wandelaars hebben in Tongeren een grote schoonmaak gekregen, burgemeester Patrick Dewael zegt: ‘Voorafgaand aan de start van het toeristisch seizoen, vond er heel wat bedrijvigheid plaats. Zo werden de wandel- en fietsroutes opnieuw in orde gesteld. De bewegwijzering werd geoptimaliseerd; overhangende takken werden gesnoeid en verharde paden werden geborsteld. We hopen dat de weergoden ons de komende dagen goedgezind zijn en dat we menig wandelaar en fietser mogen verwelkomen”. Echter is er ook een aanbod ingeval van slecht weer, zo kan er nog tot het einde van de paasvakantie in het Gallo-Romeins Museum de tijdelijke tentoonstelling ‘Stonehenge, voorbij het mysterie’ bezocht worden. Kinderen kunnen eveneens genieten van de Tongerse cultuur en geschiedenis, burgemeester Dewael zegt: “ Voor kinderen zijn er creatieve workshops rond Stonehenge. Daarnaast vinden ze ongetwijfeld  hun gading in het Teseum dat verschillende interactieve tours op iPod aanbiedt”.

Wil je de Tongerse wandelingen en fietsroutes verkennen? Neem dan een kijkje op www.toerismetongeren.be. De begeleidende wandel- en fietskaarten worden te koop aangeboden bij Toerisme Tongeren in het Julianus Shopping Center. Je kan de routes ook digitaal raadplegen op www.gis3700.be/wandelen of www.gis3700.be/fietsen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame