Tongeren vandaag

Nieuws

Start voorbereiding Kroningsfeesten 2023

Zaterdag vond in de basiliek de pontificale eucharistieviering plaats n.a.v. het patroonfeest van het bisdom en Tongeren kermis. Peter Severijns, voorzitter van het Kroningscomité, kondigde aan dat de voorbereidingen op de 19de editie van de Kroningsfeesten nu gaan starten.

Het kroningscomité komt al sinds januari maandelijks samen. “Het Kroningscomité betekent echter niets wanneer we niet kunnen bouwen op de inzet van heel veel groot-Tongenaren”, aldus Peter Severijns.“Die inzet kan op velerlei manieren gebeuren : elk volgens zijn mogelijkheden in tijd en kunnen.”
Heel speciaal deed de voorzitter van het Kroningscomité een oproep naar de groepsleidingen van de processiegroepen. “Wacht niet om samen te komen. Probeer nu al jullie nieuwe bestuur naar de Kroning 2023 vorm te geven. Denk hierbij ook toekomstgericht, en dus ook aan jonge krachten in jullie bestuur. Maak ook al enkele afspraken. Zo kunnen we op een vlotte manier de voorbereiding op de Kroning 2023 aanvatten.”
De Kroningsweek in 2023 vindt plaats van 2 tot en met 9 juli. Ook ditmaal zal de Kroningssprocessie viermaal door de Tongerse versierde straten (2 – 4 – 7 -9 juli) trekken en zal het avondspel evenveel maal opgevoerd worden op de Grote Markt.
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame