Tongeren vandaag

Nieuws

Stem voor Second Serve!!!

Op donderdag 21 oktober reikt minister van Sport Ben Weyts 4 Vlaamse Sportprijzen uit. Aan het Vlaams Sportjuweel, de bekendste trofee, worden dit jaar drie nieuwe categorieën toegevoegd: het Warmste Sportinitiatief, Topsportcoach van het jaar en Topsportversterker van het jaar.

De Sportprijs voor het Warmste Sportinitiatief bekroont een initiatief dat mensen in beweging zet en hen tegelijk samenbrengt, maatschappelijk vooruithelpt of het sociale weefsel in de buurt versterkt.

Volgende week maken we de genomineerden in de andere categorieën bekend, maar hier vind je alvast de drie kandidaten voor het Warmste Sportinitiatief.

Ontdek snel de genomineerden en breng onderaan je stem uit op je favoriete sportinitiatief.

Second Serve - Tongeren is één van de genomineerden

De stad Tongeren scoort in peilingen naar armoede ruim boven het Vlaamse gemiddelde. Daarom runt de stedelijke sportdienst sinds 2018 een webshop met gratis sportkleding en -schoenen voor jongeren uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Uit rondvraag bleek immers dat de kost voor schoenen en sportkleding voor velen de grootste drempel is om te gaan sporten.

Voor het inzamelen van sportmateriaal doet Second Serve een beroep op gulle schenkers via Facebook én op de lokale sportclubs. Daar zitten immers de meeste kinderen die uit hun sportkleding groeien.

Sinds de start zijn er meer dan 700 bestellingen genoteerd en ruim 2000 artikelen afgeleverd. En mooier nog: meer dan 100 kinderen uit de doelgroep hebben zich aangesloten bij een Tongerse sportclub.

Stem jij en jouw club Second-serve mee tot het Warmste Sportinitiatief van Vlaanderen?

Heel simpel stemmen kan vanaf nu al tot volgende donderdag 12u00 door te klikken op de flyer

(scroll op de website van Sporza wat naar beneden, klik op de foto van Second-serve in het venster wie mag volgens jou de trofee winnen en bevestig je stem)

Tip : je kan meermaals stemmen door :

-dit te doen op meerdere toestellen (gsm-laptop-I pad-….)

-en ook nog eens de link https://sporza.be/nl/2021/10/11/het-vlaams-sportjuweel-komt-eraan-stem-nu-al-op-het-warmste-sportinitiatief-van-2021~1633944943497/

te openen in diverse browsers Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge

Ook het doorsturen van deze mail naar familie, vrienden, bestuursleden, trainers, clubleden en onze posts op Facebook delen levert zeker nog extra stemmen op

Alvast dank

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame