Tongeren vandaag

Nieuws

Stoep voor Fonteindreef

Deze week start aannemer Crommen uit Hoeselt met het aanleggen van een nieuwe stoep in het begin van de Fonteindreef, de toegangsweg van en naar het Pliniuspark en het zwembad.  De werken duren vermoedelijk tot 13 mei. Nadien zullen er fietssuggestiestroken aangebracht worden door firma NV Arnold Maassen.
Werken brengen altijd enige hinder met zich mee. De aannemer doet zijn uiterste best om alles vlot te laten verlopen. Woningen blijven steeds toegankelijk voor voetgangers. Tijdens de werkuren is de straat weliswaar enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Na de werkuren wordt de straat terug opengesteld voor alle verkeer.
Deze week wordt ook in de Raperiestraat een stoep aangelegd in uitvoering van het stoepenplan waarbij er jaarlijks ten bedrage van €500000 nieuwe stoepen worden aangelegd of slechte stoepen worden vernieuwd. 
"In de Fonteindreef zal het 5 werkdagen duren. Het gaat om 90m2 stoep tbv 7.650 €. Zo wordt de Fonteindreef, als toegang van Plinius, een toegankelijke straat, verkeersvriendelijk voor de zwakke weggebruiker. In de Raperiestraat  wordt 264m2 nieuwe stoep aangelegd voor 22.440 €. De volgende stoep in het stoepenplan zal de Kerstbornstraat in Widooie zijn", weet schepen An Christiaens, bevoegd voor openbare werken. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame