Tongeren vandaag

Nieuws

Street art met duif voor Hip Hub Hooray

Op de zijgevel van café Rembrandt (Veemarkt) is een Belgische street art-artieste aan de slag in kader van Hip Hub Hooray. Adèle Renault (31) tovert uit haar spuitbussen een levensgrote kop van een duif.

Adèle is op haar 13e begonnen met graffiti en sinds 2012 houdt ze zich professioneel bezig met street art, Ze groeide op in de Ardennen, woonde een tijd in Nederland, maar ondertussen is ze verhuisd naar Los Angeles. De kunstenares heeft zich toegelegd op het realistisch tekenen van duivenkoppen en gezichten van oudere personen. "Duiven zijn de metafoor van mensen. Je ziet ze in elke stad en ze zijn altijd anders. Als de mensen hierdoor een glimlach op hun gezicht krijgen, ben ik al tevreden", vertelde Adèle. Dit is haar eerste project dat permanent te bezichtigen is in Vlaanderen.
"We willen een netwerk uitrollen van street art in de partnersteden van ons hiphop festival", weet Daniëlle Gilelen. "Dit is de eerste creatie. Volgend jaar zal misschien een artiest uit Nederland een 'mural' maken in Wallonië? Het is een euregionaal project. In augustus wordt in de Ambiorixkazerne een worksessie georganiseerd rond de 3 disciplines : muziek-steert art - dans o.l.v. professionele coaches.
Waarnemend burgemeester An Christiaens kwam een kijkje nemen: "Ik hoop dat de mensen zich zullen afvragen wat de betekenis hiervan is om zo uit te komen bij ons Hiphop festival. Neen, dit heeft niets te maken met de geboortebeperking van de duivenpopulatie. De duif staat voor' verbinding'' en zoekt de kortste weg".

Hip Hub Hooray is een initiatief van Stad Tongeren i.s.m. de Vlaamse Overheid, ministerie van Cultuur - Fédération Wallonie-Bruxelles en Provincie Nederlands Limburg

Goed nieuws voor Adèle: Fluvius heeft de toestemming gegeven om de verdeelkasten van de elektriciteit mee op te nemen in de 'mural

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame