Tongeren vandaag

Nieuws

Supergidsen in GRM tijdens herfstvakantie

In het Gallo-Romeins Museum staan deze herfstvakantie opnieuw Supergidsen paraat. Zij brengen jong en oud in de ban van het verre verleden.

Het Gallo-Romeins Museum wil van elk museumbezoek een unieke en betekenisvolle ervaring maken. Daarom zet het tijdens de herfstvakantie opnieuw Supergidsen in.
Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.

De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om linken te leggen met vandaag.

De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. En wie het voelt kriebelen, mag zelf creatief aan de slag gaan. Je kan je handen beschilderen met oker en een mozaïektegel maken.

Schepen van Cultuur An Christiaens: ”Elke vakantie zijn er in het Gallo-Romeins Museum extra activiteiten voor kinderen. Het programma ‘Supergids’ staat voor een gepersonaliseerde leerervaring. De Supergidsen houden rekening met je wensen en interesses.” 
Burgemeester Patrick Dewael: “De Supergidsen zijn een vaste waarde in het Gallo-Romeins Museum. Ze staan garant voor een betekenisvol bezoek dat lang bijblijft. Dergelijke initiatieven maken dat kinderen erg graag naar ons museum komen. Daar zijn we best trots op.”

Supergids loopt van zaterdag 30 oktober t.e.m. zondag 7 november.
Ook op maandag 1 november (Allerheiligen) en dinsdag 2 november (Allerzielen) is het museum open.


Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 en 12 jaar én hun (groot)ouders.

De Supergidsen zijn continu aanwezig van 10u00 tot 18u00.


De Supergidsen maken deel uit van een bezoek aan de permanente tentoonstelling. Hiervoor reserveer je een tijdslot via de website van het museum.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame