Tongeren vandaag

Nieuws

Technopolis on Tour in Sint-Lutgardiskerk

"

Deze week nemen 14 scholen deel aan 'Technopolis on Tour', een grootschalige tournee van Technopolis waarbij scholen getrakteerd worden op een reeks spectaculaire wetenschapsshows inde Sint-Lutgardiskerk (Blaarstraat). Naast alle Tongerse kleuter- en basisscholen is er ook 1 school uit Hoeselt en 1 uit Bilzen.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er telkens 3 sessies van 40 minuten.
Het is een initiatief vanuit het LOP, flankerend onderwijsbeleid. De kinderen mogen vooral kijken omdat de proeven te gevaarlijk zijn. De leerkrachten worden als proefkonijn uitgekozen. Er wordt o.a. geëxperimenteerd met een lanceerplatform en auto's worden smaller gemaakt.

Patrick Dewael, burgemeester:"‘Dit schooljaar krijgen meer dan 61.500 leerlingen en leerkrachten in België de kans om via Technopolis on Tour een wetenschapsshow in eigen stad bij te wonen. Technopolis ging hiervoor op zoek naar geschikte locaties. In Tongeren kwamen we uit bij de kerk van Sint-Lutgart. Kennismaken met de wondere wereld van wetenschap en techniek op zo een unieke locatie kan alleen maar indruk maken."
Guy Schiepers, schepen van Onderwijs:"‘Een schooluitstap naar Technopolis is een aanrader voor iedereen, maar voor scholen komt er heel wat bij kijken om zo een uitstap te organiseren. Door Technopolis naar hier te brengen geven we alle scholen de kans om zonder veel moeite of onkosten van een wetenschapsshow met het kwaliteitslabel van Technopolis te genieten en te proeven van wetenschap. In Tongeren schreven 14 scholen zich in alsook een school uit Bilzen en Hoeselt. ’

Op het programma van Technopolis on Tour staan 3 shows met als thema lucht, gassen en druk. Deze werden ontwikkeld op maat van kleuters, leerlingen van het 1ste tot het 3de leerjaar en leerlingen van het 4de tot het 6de leerjaar. Alle shows sluiten bovendien aan bij de eindtermen.

"
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame