Tongeren vandaag

Nieuws

Cadeaubonnen #koopTongers nog geldig tot 15 oktober

Om de lokale ondernemers te ondersteunen heeft Tongeren de afgelopen maanden heel wat maatregelen genomen. Eén van de belangrijkste maatregelen was de verdeling van cadeaubonnen aan alle Tongenaren. Inmiddels werd een derde van die waardebonnen verzilverd. De Tongenaar kan nog tot 15 oktober terecht bij de deelnemende handelaars.

Burgemeester wnd. An Christiaens: “De coronacrisis heeft een zware impact op ons leven. De Tongenaar heeft zich de afgelopen maanden solidair en geëngageerd getoond. Met de cadeaubonnen voor Tongerse handelaars wilde het stadsbestuur de Tongenaar oproepen om in eigen stad te shoppen en van onze horeca te genieten.”

“We hebben als stad een grote verantwoordelijkheid om de lokale economie te ondersteunen. Door lokaal te kopen en te consumeren kunnen we het verschil maken en vergroten we de overlevingskansen van onze ondernemers en bieden we hen toekomstperspectief”, zegt schepen van Economie Marc Hoogmartens.

De bonnen werden eind juni huis-aan-huis bedeeld en zijn geldig van 15 juli tot en met 15 oktober.

“Intussen zijn een derde van #koopTongers waardebonnen verzilverd, oftewel 91.000 euro. De maatregel kost voor de stad 296.000 euro. Door het hefboomeffect (een bon van 5 euro kan maar gebruikt worden per aankoopschijf van 10 euro) heeft de maatregel een impact van 592.000 euro”, besluit Marc Hoogmartens.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame