Tongeren vandaag

Nieuws

Theo Toert in Tongeren

Vanavond was Theo Francken te gast in Tongeren. Op uitnodiging van de N-VA is hij uitleg komen geven over de politieke stand van het land. Het auditorium van het GRM zat tot de nok vol.


De Tongerse Jolien Raskin mocht hen aankondigen: "We hebben jullie een bijzonder boeiende avond beloofd. De feiten zijn duidelijk: heel veel mensen zijn bezorgd over migratie. Hier zijn veel onwaarheden over verteld, maar hij zegt waar het op staat".

Theo Francken heeft 1u45 lang de aanwezigen geanimeerd met allerlei politieke hete hangijzers:

"Wat een volk zeg en dat in de stad van Patrick Dewael. Ik was nog nooit in Tongeren geweest. Mijn vrouw is van Hasselt. In Limburg ligt de tong op het hart", opende Francken.
Hij had het o.a.a. over autonomie en soevereiniteit: "We moeten terug controle krijgen over onze grenzen. We geven de instromers bescherming in ons land.
Bij oorlogsvluchtelingen is het al fraudegevoelig. Tegenwoordig hebben ze het over 'klimaatvluchtelingen'. De democratie wordt ondergraven, maar de massa heeft dat door!. De immigratie wordt meer en meer beslist door rechters. De rechterlijke macht neemt het over van het volk.
Naast de 'klimaatzaak' heb je nu ook de 'woonzaak'. Er zouden meer sociale woningen moeten bijkomen.
Ik heb ervoor gepleit dat het Vlaams Belang moest mee regeren in de Vlaamse regering. Ik heb het been stijf gehouden, maar Rutten (Open Vld) en Beke (CD&V) kwamen af met het cordon sanitair.
We hebben de verkiezingen verloren, maar de onderhandelingen gewonnen. We hebben meer programmapunten binnengehaald bij de onderhandelingen van de Vlaamse Regering.

Federale verkiezingen: Kunnen we een deal sluiten met de PS?????Dan moeten we op sociaal vlak iets openen , maar wat migratie betreft, iets dicht doen. Dat gaat moeilijk lukken, want PS en MR houden mekaar in evenwicht. We gaan het alle kansen geven.
Ik heb geen schrik voor verkiezingen. Ik hou van campagne voeren, maar dat gaat niets oplossen. Het land is op! Ze stemmen links in Walloniƫ en rechts in Vlaanderen. De kaarten zijn slecht geschud. Ik ga niet in de regering voor een postje!
De Belg is pessimistisch wanneer het gaat over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Die bezorgdheid moeten we op een goede manier capteren.
Ik ben een diepe spits, ik stamp er vaak naast en ik sta vaak buitenspel.
Geef extreem rechts een kans! Gezinshereniging stoppen is onzin. Wat is er mooier als grenzeloze liefde? Ze terugsturen, lukt niet, want ze hebben geen papieren. In Afrika bestaat geen Rijksregister. Daar weten ze niet wie er in hun land woont. Dus heb ik me maar gefocust op de criminelen in de gevangenis. Ik heb 480 personen teruggestuurd naar Marokko, waarvan 400 criminelen.
Ik zou graag weten hoe het Vlaams Belang de migratie wil aanpakken, maar ze dienen geen wetsvoorstellen in. Ik heb zelfs in mijn gemeente Lubbeek een asielcentrum geopend met 200 plaatsen. Hierdoor is het aantal leefloners verviervoudigd.We zijn bezig met hen proberen te activeren.
Is er in Tongeren al een asielcentrum? Anders zullen we eens op prospectie gaan voor een locatie"..
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame