Tongeren vandaag

Nieuws

Thuisloket nog uitgebreider

Sedert 2017 is op de website www.tongeren.be/thuisloket het Thuisloket actief. Via het Thuisloket vraagt u niet alleen snel en makkelijk online attesten, uittreksels of afschriften aan maar kunt u ook zonder enige verplaatsing eenvoudig meldingen, aanvragen of inschrijvingen doen.

Patrick Dewael, burgemeester: “Alle producten uit de diverse sectoren zijn nu gecentraliseerd in het Thuisloket. Uiteraard bent u nog steeds welkom in het Praetorium. We werken momenteel enkel nog op afspraak. Maar best kijkt u toch eerst eens even online of het niet via het Thuisloket kan afgehandeld worden. Zo vermijdt u onnodige verplaatsingen. Met het Thuisloket kunnen we een goede digitale dienstverlening aanbieden. Handig, zeker in deze tijden.”

Het Thuisloket via de website www.tongeren.be/thuisloket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 open. De meeste documenten zijn vrij te raadplegen. Voor persoonlijke documenten moet u inloggen met een kaartlezer en uw eID-kaart.

Momenteel staan er 68 producten in het Thuisloket uit verschillende sectoren. Benieuwd wat u zoal in het Thuisloket kunt terugvinden?

- aanvragen zoals een adreswijziging, attesten, boodschappendienst, inname openbaar domein, parkeerkaarten,…

- afspraken online inboeken in het administratief centrum Praeotrium en bij de politie

- tijdssloten reserveren in het Gallo-Romeins Museum en het Teseum

- inschrijven voor de buitenschoolse opvang, buurtpreventie, digitale nieuwsbrief, volkstuintjes, speelpleinwerking…

- melden van defecte straatverlichting, fietsdiefstal, …

- tickets De Velinx, zwembad Plinius,…

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame