Tongeren vandaag

Nieuws

Toch kermis in Piringen

Dankzij de uitbaters van café Bierpunt in Piringen kunnen de kinderen zondag toch genieten van kermis in het dorp.
Voor de 2e keer op rij kregen Rudi Schepers & Patricia Morias van Bierpunt Tongeren in Piringen, te horen dat de kermisuitbaters niet meer geïnteresseerd zijn om te komen staan in het dorp. Maar ze laten zich niet kisten en organiseren dan maar zélf een "kermis". "Wij zorgen ervoor dat het plein en een deel van de omliggende straten afgesloten worden voor het verkeer (samen met de stad Tongeren+vergunning). Wij voorzien een terras op de straat en op het plein komt een reuze springkasteel (16x4,5m) met hindernisbaan en een hele reeks nostalgische volksspelen (wederom met dank aan de stad Tongeren!). Er komen clowns, straatanimatie, iemand die de kinderen gaat grimeren en een bevriende DJ gaat voor de muziek zorgen".
"Al deze extra's doen wij belangeloos, op eigen kosten en voor het sociale doel: de mensen uit het dorp tegemoet komen, samenbrengen en zorgen dat 30/6 altijd dé kermisdag blijft waar menigeen naartoe komt. Wat hier in Piringen eens een grootse happening was moet vooral zo blijven, vinden wij en de dorpelingen".

Het biercafé, (erkend fietscafé en bistro/restaurant) bestaat op 1 juli 1 jaar. Dat wordt vandaag uitgebreid gevierd met de vaste klanten en bierleveranciers (momenteel hebben ze 172 speciaalbieren in het assortiment).
De namiddag en avond worden ingevuld met deels gratis dranken (gesponsord door onze leveranciers), hapjes van het huis, diverse bierdegustaties, live muziek, optredens en animatie voor de kinderen.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame