Tongeren vandaag

Nieuws

Toeren rond Tongeren in een alternatief jasje

Toeren rond Tongeren staat elk jaar garant voor gezellig fietsen en wandelen op de laatste zondag van juli. Ook dit jaar wil de organisatie zorgen voor kilometers fiets- en wandelplezier. Ze staken hun tochten daarom in een alternatief jasje, zodat iedereen veilig kan genieten van de mooiste routes in en rond Tongeren. De organisatie voorziet van 26 juli tot 31 augustus twee wandelroutes (5 en 7 km) en twee fietsroutes (25 en 45km). De routes worden gratis ter beschikking gesteld en deelnemers maken bovendien kans op een leuke prijs dankzij de fotowedstrijd!


Elk jaar zorgen tientallen vrijwilligers van Landelijke Gilden voor mooie fiets- en wandeltochten om op de laatste zondag van juli de mooie streek in en rond Tongeren te verkennen. Dit jaar ziet Toeren rond Tongeren er iets anders uit. Fietsen en wandelen kan dan niet alleen op de laatste zondag van juli, maar kan je doorlopend doen, van 26 juli tot en met 31 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit twee fietsroutes en twee wandelroutes en die op een veilige manier beleven. Op die manier kunnen mensen er alleen, met hun gezin of met vrienden een coronaproof uitstap van maken. Tijdens de tochten kan je deelnemen aan een leuke fotowedstrijd, inclusief toffe prijzen!

Alle info en routebeschrijvingen vind je op www.toerenrondtongeren.be of bij de Dienst Toerisme in Tongeren.

Deelnemen aan de fotowedstrijd doe je via sociale media of mail, ook hiervoor vind je alle info op www.toerenrondtongeren.be.

Over Landelijke Gilden

Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. We hebben afdelingen in heel wat dorpen. Lokaal organiseren onze vrijwilligers ontspannende en interessante activiteiten voor onze leden, dorpsbewoners en hun gezin. Samen zetten we ons in voor de eigenheid en leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw. Bekijk ons voorstellingsfilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=J6jEPJgPQTg

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag