Tongeren vandaag

Nieuws

Toeristische gids 2020

Vanavond werd in bistro Bacchus de toeristische infogids voor 2020 voorgesteld. Alle stadsgidsen en de uitbaters van toeristische logies waren uitgenodigd.

De brochure biedt een overzicht van de toeristische relevante highlights met tijdloze info over de attarcties, en alle nieuwigheden op vlak van ontspanning, uitstappen, gastronomie, horeca en logies.
De layout werd ook nu weer verzorgd door het Tongerse design bureau 'Made by us'; Tongenaar Tijs Posen zorgde voor het beeldmateriaal.

De coverfoto is gemaakt door Tongenaar Stefan Matthijssens. Hij deed beroep op de gezinsleden van Tijs Posen om te poseren aan Huis Theelen.
De toeristische gids is gedrukt op 31.000 exemplaren:, waarvan 22.000 in 't Nederlands. Hij is gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst en in binnen- en buitenland via de provinciale en stedelijke diensten, de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen, toeristische instanties en Tongerse logies.


Toerismeschepen An Christiaens zorgde voor de toelichting. Ze blikte terug op de afgelopen maanden: "We hebben een fantastisch toeristisch jaar gehad. Het beozkersaantal is met 50% gestegen t.o.v. vorig jaar! Onze stad heeft tal van projecten gerealiseerd om ons in de markt te zetten als attractieve bestemming voor een weekendje of kort verblijf. We komen tegemoet aan de interesses van de cultuurtoerist, de natuurliefhebber, de fan van antiek, de Bourgondiƫr, de levensgenieter, maar ook de rustzoeker".
De schepen onthulde dat er een folder in de maak is om het zakelijk aanbod in Tongeren bij bedrijven in de regio in de kijker te zetten

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame