Tongeren vandaag

Nieuws

Toeristische gids voorgesteld

Zonet werd de nieuwe toeristische gids voorgesteld in het Toeristisch infopunt aan het Hospitaalplein.

De gids in pocketformaat wordt gratis verspreid op 30.000 exemplaren, in 4 talen. Hij is ook digitaal beschikbaar

Patrick Dewael – Burgemeester: “De toeristische sector kreeg het voorbije jaar om gekende redenen harde klappen. Wij liggen even niet uitgeteld tegen het canvas!Integendeel, de vele toeristische ondernemers in onze stad nemen tal van initiatieven in afwachting van betere tijden.In de stad Tongeren vinden zij een dynamische partner.In het Gallo-Romeins Museum bereiden we alvast een volgende tijdelijke toptentoonstelling voor.Van februari tot augustus 2021 kan u er (wanneer corona het toelaat) genieten van talloze Romeinse objecten die we ontleenden van het British Museum.De eerste informatie omtrent deze expo vindt u terug in de toeristische infofolder 2021 die we vandaag voorstellen.Wij hopen alvast dat toeristen – op veilige wijze - snel terug kunnen kennismaken met alle troeven van onze stad!”

Het werd een compacte, vlot leesbare brochure met een strak design en knap beeldmateriaal. Toerisme Tongeren besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de brochure. Het geeft onze stad immers onmiddellijk een instant profiel en een helder imago.

An Christiaens – Schepen van Toerisme: “Het voorbije jaar verkenden we met z’n allen meer dan ooit onze eigen buurt. We lieten ons verrassen door zoveel moois dat tot dusver steeds aan onze aandacht ontsnapte. We genoten van de toch wel bijzondere erfgoedparels en van het gevarieerde culturele aanbod dat onze stad te bieden heeft. We kwamen tenslotte (meer dan anders) tot rust in onze lokale natuur. Tongeren is zondermeer een culturele hotspot in een groene omgeving! We laten inwoners en bezoeker graag kennismaken met de troeven en de veelzijdigheid van onze stad.”

De toeristische gids is gratis verkrijgbaar bij het toeristisch onthaalpunt. De gids wordt in binnen- en buitenland verspreid via de provinciale en stedelijke diensten, de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen, toeristische instanties en de Tongerse logies.

De stad Tongeren volgt de verdere ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus uiteraard nauwgezet op. Geldende regels en voorschriften worden strikt toegepast. Het respecteren van de getroffen maatregelen draagt bij aan een aangenaam en veilig bezoek. Een wijziging van de regelgeving / voorschriften kan vanzelfsprekend een impact hebben op je bezoek aan onze stad. Informeer je voor de laatste stand van zaken tijdig bij de dienst Toerisme Tongeren.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame