Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar onder invloed betrapt in Hoeselt

Maandag heeft een interventieploeg van de politie Bilzen – Hoeselt – Riemst het rijbewijs van 2 bestuurders onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In het kader van de eindejaars-BOB-campagne werd de tweede bestuurder op de Tongersesteenweg in Hoeselt om 18.00u aan de kant gehaald.
De boorddocumenten van het voertuig waren allen in orde. Maar de 37-jarige bestuurder uit Tongeren bleek iets meer dan 1 promille alcohol in het bloed te hebben. Dubbel zoveel dan de toegelaten limiet dus. De bestuurder gaf toe even voordien 2 halve liters bier in Hasselt te hebben gedronken.
Omdat ook voor hem de gestandaardiseerde checklist positief was, werd bijkomend een speekseltest opgelegd. De test wees op het gebruik van marihuana en amfetamines. De bestuurder bleek dus onder invloed van alcohol en drugs te zijn.
Hij moest zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. Op het commissariaat van Bilzen werd een speekselanalyse uitgevoerd. Voor het rijden onder invloed van alcohol werd een apart proces-verbaal opgesteld.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag