Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaar op de vuist in Riemst

Maandagavond raakte een 29-jarige bewoner uit Tongeren zwaargewond tijdens een vechtpartij waarbij nog twee andere personen betrokken waren.

De vechtpartij vond plaats rond 19.30u in Riemst.

Het slachtoffer kreeg klappen toegediend met behulp van een metalen staaf en raakte gewond aan het hoofd. Ook liep hij kwetsuren op ter hoogte van de borststreek en de rug.

Hij werd voor verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis van Tongeren.

Omdat hier bleek dat het slachtoffer een levensbedreigende hersenbloeding opgelopen had, werd hij verhuisd naar het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk alwaar hij werd opgenomen op de dienst intensieve zorgen.

Ondertussen leidde intensief speurwerk de politie naar een appartementsgebouw in Munsterbilzen waar het voertuig van de daders gelokaliseerd kon worden.

In opdracht van het Parket Limburg kon een eerste verdachte, een jongeman van 22, aangetroffen worden. Hij werd overgebracht naar het commissariaat van Bilzen.

Ook diens vriendin die ter plaatse was, werd meegenomen.

Even later vielen de politieploegen ook binnen in een woning in Hoeselt waar de broer van de eerste verdachte de nacht doorbracht.

Ook deze jongere broer van 19 jaar werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het commissariaat.

De vriendin mocht na het nemen van vingerafdrukken en foto’s opnieuw naar huis.

De beide broers werden eergisteren verhoord.

Gisteren werden de twee voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De oudste broer werd aangehouden. De jongste werd vrijgelaten onder voorwaarden.


Het slachtoffer is ondertussen aan de beterhand.

De reden van het buitensporig geweld is nog niet duidelijk.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag