Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaren hele zomer gratis naar GRM

GALLO-ROMEINS MUSEUM HELE ZOMER GRATIS TOEGANKELIJK VOOR TONGENAREN

Tongenaren kunnen het Gallo-Romeins Museum een hele zomer lang gratis bezoeken, zo vaak ze maar willen. Dat geldt zowel voor de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke expo ‘Dacia Felix’.
‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus. Daarna keren de goudschatten van de Daciërs en de Geten onherroepelijk terug naar Roemenië.

Schepen van Cultuur en waarnemend burgemeester An Christiaens: “Het Gallo-Romeins Museum is een toeristische trekpleister. Toch hebben nog niet alle Tongenaren het prijswinnende museum bezocht. Voor anderen is het de ideale tijd voor een hernieuwde kennismaking. Ik weet zeker dat het museum er deze zomer een nieuwe groep enthousiaste ambassadeurs bij krijgt.”

De permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ vertelt het verhaal van de mens in onze regio, van in de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Neanderthalers, de eerste boeren, Kelten, Gallo-Romeinen en Germanen: ze lieten allemaal hun sporen na.
Het museum presenteert meer dan 2000 voorwerpen waaronder heel wat topstukken. Ze komen tot hun recht in een eigentijdse en sfeervolle scenografie. Ook films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars brengen de bezoekers in de ban van die lang vervlogen tijden. Dat maakt de expositie ook bijzonder aantrekkelijk voor kinderen. Voor hen is er eveneens een speelse luistertocht met audioguide: ‘Op stap met Bob de Graver’.

De tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ focust op het verre verleden van wat vandaag Roemenië is. Van oudsher is het gebied een kruispunt van culturen. Niet alleen Romeinen, maar ook Grieken, Scythen en Kelten vonden er een thuis. Wat dreef hen naar de regio? Hoe verliepen de contacten met de plaatselijke bevolkingsgroepen?
Topstukken zijn goud- en zilverschatten van Daciërs en Geten. Ze schitteren eenmalig in België, in een sfeervol decor met grootse landschapsbeelden. Dacia Felix is een verrassend boeiende tentoonstelling voor het hele gezin. Kenners noemen het de mooiste expositie die het Gallo-Romeins Museum ooit maakte.

Om van de gratis toegang te genieten, volstaat het dat de Tongenaren hun identiteitskaart tonen. Ook moeten ze een tijdslot reserveren. Dat kan via www.galloromeinsmuseum.be of 012 67 03 40.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame