Tongeren vandaag

Nieuws

Tongenaren onderschept in Bilzen

Woensdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst enkele bestuurders betrapt

Om 18.30u werd op de Tongersestraat in Bilzen op de parking van de BRICO een opgefokte bromfiets onderschept. De 16-jarige bestuurder uit Tongeren had geen alcohol gedronken en bleek met alle boorddocumenten in orde te zijn. De bromfiets bleek bij controle echter méér dan 100 m/uur te rijden op de rollenbank. Dat is 4 keer meer dan de toegelaten 25 km/uur voor een bromfiets klasse A!
De bromfiets werd getakeld en voor 30 dagen in beslag genomen. De bestuurder zal nadien de bromfiets moeten laten aanpassen zodat de voorgeschreven snelheid van 25 km/uur gerespecteerd wordt.

Om 20.00u werd op de Kapittelstraat in Bilzen een voertuig onderschept nadat we verscheidene verkeersinbreuken konden vaststellen. Zo gebruikte de bestuurder geen richtingaanwijzer bij het verlaten van de rotondes, reed hij over een fietspad om een ander voertuig in te halen en hield de bestuurder zich duidelijk niet aan de toegelaten snelheid.
0De bestuurder uit Tongeren had geen alcohol gedronken maar gaf toe gehaast te zijn om nog tijdig de voetbalmatch Genk – Salzburg te kunnen bijwonen.
De bestuurder krijgt een proces-verbaal toegezonden.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag