Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren brengt speelpleinen digitaal in kaart

Enkele jaren geleden bracht de stad Tongeren alle speelpleinpleinen op haar grondgebied in kaart. Deze werd nu geüpdatet en gedigitaliseerd door de GIS-medewerker van de stad Tongeren. Via de QR-code kun je makkelijk en snel alle speelpleinen terugvinden op Tongers grondgebied.


Patrick Dewael, burgemeester: “In Tongeren zetten we al jaren in op het realiseren van nieuwe en het vernieuwen van verouderde speelterreinen. In niet-coronatijden zijn het vaste ontmoetingsplaatsen voor wijken en buurten. Terwijl de kinderen zich uitleven op het speelplein geraken ouders, grootouders en buren met elkaar aan de praat. Dit verhoogt het samenhorigheidsgevoel van de buurt. Uiteraard kunnen we dit alleen maar toejuichen.”

“De paasvakantie staat voor de deur en ze voorspellen mooi weer. Het ideale moment dus om met jouw bubbel naar buiten te trekken! Spelen in openlucht is niet alleen gezonder maar biedt ook heel wat mogelijkheden. Er zijn immers meer activiteiten die je buiten kan doen dan binnen,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame