Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren is klaar voor opening terrassen

Extra gezellig vertoeven op Tongerse terrassen

Na een lange sluitingsperiode staat de Tongerse horeca vanaf morgen klaar om iedereen te verwelkomen op één van de vele mooie terrassen die Tongeren rijk is. Ze bereiden zich volop voor op deze welgekomen heropening. Uiteraard met in achtneming van de nodige coronamaatregelen.

Patrick Dewael, burgemeester: “We hebben er allemaal heel lang naar uitgekeken. Morgen mogen de terrassen van cafés en restaurants opnieuw open. Tegelijk wordt de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod van middernacht tot 5 uur ’s morgens met maximaal 3 personen. Maar we moeten waakzaam blijven. Geniet daarom op een veilige manier van de versoepelingen die nu toegestaan worden. Samen moeten we inspanningen blijven leveren om deze versoepelingen aan te kunnen houden.”

Marc Hoogmartens, schepen van Economie: “Omdat horeca-ondernemers vanwege de 1,5 metermaatregel minder klanten kunnen ontvangen en zo omzet mislopen heeft het schepencollege beslist om de terrassen waar mogelijk te laten uitbreiden. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een vrijstelling goed te keuren voor de horeca wat betreft het betalen van inname openbaar domein voor het plaatsen van de terrassen. Zo wil het bestuur ervoor zorgen dat cafés en restaurants ook in tijden van corona hun zaak draaiende kunnen houden. Hiermee geven we de horeca ook meer ademruimte na de lange sluitingsperiode.”

“Naast 1.000 prachtige, kleurrijke lampionnen die ons centrum doen stralen, voorzagen we ook op de horecapleinen een sfeervolle en gezellige verlichting om de mooie zomeravonden op de terrassen nog aangenamer en sfeervoller te maken,” besluit burgmeester Patrick Dewael.

De sfeervolle verlichting met hanglampjes werd reeds aangebracht op de Grote Markt, het Stadhuisplein, Vrijthof, Hospitaalplein en de Veemarkt.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame