Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren Kermis in primeur langs de oevers van de Jeker

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 september vindt Tongeren kermis voor het eerst plaats langs de oevers van de Jeker in het vernieuwde stadspark De Motten.

Terwijl de aannemer met man en macht werkt aan de afwerking van het nieuwe stadspark, verwelkomt de stad deze week de foorreizigers.
Om de ingebruikname van deze schitterende locatie extra luister bij te zetten wordt er met enkele nieuwe attracties uitgepakt, aldus schepen van Economie Marc Hoogmartens. In totaal zullen er ongeveer 120 attracties en kramen staan, verdeeld over de Grote Markt, Veemarkt, Leopoldwal en in het vernieuwde stadspark de Motten.

Dit jaar zal Tongeren zijn rijke kermistraditie in de verf zetten volgens wnd. burgemeester An Christiaens. Zowel de locatie, het aantal foorreizigers, de nieuwe attracties én het programma staan daarvoor garant.

Programma

Ongeveer 350 12-jarigen zullen op zaterdag 7 september de kermis om 14.30u plechtig openen en dit dankzij de foorkramers die hun elk een gratis rit of smoutbollen aanbieden.

Zaterdagavond wordt de feestelijke opening om 22.00u gevierd met een spectaculair vuurwerk in het hart van het stadspark De Motten om zo veel mogelijk mensen een goed zicht te bieden.

Zondag 10 september is na de kermisprocessie de traditionele hoogdag van Tongeren kermis.

Maandag 9 september wordt de kermis omgetoverd tot een heus pretpark. Van 16u tot 21u kun je onbeperkt gebruik maken van maar liefst 37 bewegende attracties en dit voor slechts 15 euro! Het polsbandje dat je toegang geeft om van dit voordeel te kunnen genieten is vanaf maandag 2 september verkrijgbaar in het Administratief Centrum Praetorium. Snel zijn is de boodschap want er zijn er maar een beperkt aantal voorradig.

Dinsdag 10 september van 16u tot 19u worden de lichten gedoofd en het geluid gedempt en kan je deelnemen aan een prikkelarme kermis.

Woensdag 11 september is de familiedag met fikse kortingen op alle attracties.

Donderdag 12 september organiseren de Tongerse marktkramers naar jaarlijkse gewoonte een jaarmarkt in het stadscentrum.

Zaterdag 14 september vindt de kermisbraderie plaats van 10u tot 18u.

De attracties

Tongeren kermis biedt een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin. Dit jaar mogen worden enkele nieuwkomers verwelkomd, eentje hiervan strijkt zelfs voor de eerste keer op Limburgse bodem neer, een primeur dus ! De Top Of The World is een grote zweefmolen van 60 meter hoog met een capaciteit van 40 personen en volledig in rgb led verlichting. Met de Move It 32 werd er niet zomaar een kermisattractie naar Tongeren gehaald, maar eentje waarin je over kop kunt gaan. De Wild Mouse is weer terug van weggeweest en in de 7D Motion Simulator waan je je in een ongekende fantasiewereld.

Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er bijvoorbeeld de Air-Maxx of de Shaker. Ook de botsauto’s nemen hun gekende plaatsen in op de Motten. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, de buggy’s en de draak of over het water lopen in de waterballs of springen in de trampoline. Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen vallen en allerlei eetkramen met heerlijke lekkernijen.

Tongeren kermis gaat prat op een goede sfeer en de nodige ambiance en wil vooral het feest zijn van iedereen die een beetje een groot kind gebleven is.” besluit schepen van Economie, Marc Hoogmartens

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame