Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren maakt zich klaar voor de septemberkermis

De septemberkermis in Tongeren gaat door van 11 tot 18 september. Kermis in Tongeren...., dat is eendjes vangen, op de botsauto's zitten, smoutbollen eten, morellenbier drinken, de jaarmarkt, vuurwerk.... Allemaal tradities die elke Tongenaar hoog in het vaandel draagt.

Patrick Dewael, burgemeester: “Tongeren is een stad waar kermis uitbundig gevierd wordt. Geen enkel pretpark biedt zo een rijk en divers aanbod dat jong en oud weet te prikkelen. Ook dit jaar pakken we uit met een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin.”

Marc Hoogmartens, schepen van Economie: “Met maar liefst 110 attracties is er voor elk wat wils. Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er bijvoorbeeld de Air-Maxx, de Breakdance of de gloednieuwe Techno Power. De botsauto’s zijn al decennialang een garantie voor een heleboel pret. Op de Leopoldwal kan je griezelen in het nieuwe spookhuis. De kleintjes kunnen zich vermaken op de draaimolen, de buggy’s en de draak, lopen over het water in waterballs of springen op de trampoline. Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen zijn en allerlei eetkramen met heerlijk geurende lekkernijen. Ook terug van weggeweest: de vuurkalepé. Deze blikvanger op de markt hebben we even moeten missen, maar krijgt nu zijn vertrouwde plekje terug.”

Programma:

Zaterdag 11 september

14.30 uur: opening van de kermis

22.00 uur: vuurwerk op De Motten

Maandag 13 september

16.00 – 21.00 uur: Polsbandjesdag (de polsbandjes zijn een ontwerp van de Tongerse kunstenaar Flipka en worden zeker een collectorsitem)

Dinsdag 14 september

16.00 – 20.00 uur: prikkelarme dinsdag

Woensdag 15 september

15.00 – 18.00 uur: kidsday met prinsessen en superhelden

Donderdag 16 september

08.00 – 14.00 uur: jaarmarkt

15.00 – 21.00 uur: familiedag met kortingen (opgelet: de familiedag gaat dit jaar door op donderdag i.p.v. op woensdag)

Zaterdag 18 september

10.00 – 18.00 uur: kermisbraderie

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame