Tongeren vandaag

Nieuws

Tongeren zet extra in op gezondheidsacties

De stad Tongeren ondertekent het charter ‘Gezonde gemeente 2020-2024’. Hiermee engageert ze zich om een lokaal preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen.

Patrick Dewael, burgemeester: “Een goede gezondheid zorgt voor meer levenskwaliteit. Gezond leven is een keuze. Met de ondertekening van dit charter creëren we een omgeving die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven. Zo maken we werk van een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving waarin gezondheidsverschillen vrijwel onbestaande zijn.”

Het lokaal gezondheidsoverleg Limburg (LOGO) reikt de gemeente gratis praktische instrumenten aan en ondersteunt de gemeente om hiermee aan de slag te gaan en zo een gezondheidsbeleid op maat van Tongeren uit te werken. Het lokaal bestuur bepaalt zelf de prioriteiten.

“Preventief werken is en blijft belangrijk. Door onze inwoners de juiste informatie te verschaffen, hen te sensibiliseren en de leefomgeving aan te passen inspireren we de Tongenaren om van een gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken. Want ook al stijgt onze levensverwachting jaar na jaar en behoort ons zorgsysteem tot de beste ter wereld, toch blijven heel veel ziektes het gevolg van een ongezonde leefstijl en/of ongezonde omgeving. Bovendien is er nog veel werk aan het verkleinen van de gezondheidskloof,” besluit Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.

Het charter ‘Gezonde gemeente’ is een samenwerking tussen stad Tongeren, OCMW Tongeren en LOGO.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame