Tongeren vandaag

Nieuws

Tongerse stelt dierenboek voor

Deze namiddag stelde de Tongerse Jessie Jans (35) haar allereerste boek voor in de bib: 'Wild van mama' is een prentenboek over de sterke band tussen babydieren en hun mama. Jessie zorgde voor de tekeningen en de teksten. 
"Dit is mijn eerste boek. Ik teken al van toen ik nog heel jong was. Ik teken graag dieren en natuurelementen. Zelf heb ik geen dieren, maar zoontje Ferne is gek van dieren". In het boek staan 12 verschillende dieren. Jessie heeft er een jaar aan gewerkt: "Ik heb nogal een intense tekenstijl". Ondertussen heeft ze al plannen voor een vervolgverhaal: 'Wild van papa's', over 12 papadieren: "Ik heb er al 14 ontdekt, o.a. de keizerpinguïn". 
In het boek staan ook weetjes over opgroeien. Haar zoontje heeft mee geholpen. Hij mocht 1 bloempje tekenen. 

Wild van mama is te koop voor 19,95 euro : in de boekhandel, bij uitgeverij Clavis (waar Jessie werkt) of online: www. huppatee.be 

Jeugdschepen An Christiaens vertelde dat maart de 'Jeugdboekenmaand ' is: "Er wonen 32.000 mensen in Tongeren, maar er zijn er niet veel die een boek geschreven hebben. Auteur Jessie komt namiddag hier zelf voorlezen. Het boek is een eerbetoon aan alle mama's". 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame