Tongeren vandaag

Nieuws

Trefdag voor bestuursleden van seniorenverenigingen

Deze voormiddag was er in DC De Piepel een Trefdag voor bestuursleden van seniorenverenigingen. Op dit ontmoetingsmoment waren 8 van de 13 verenigingen present, met in totaal 23 bestuursleden.

"De warmte van menselijk contact is bijzonder belangrijk voor ons welbevinden. Ouderen vormen op dat vlak een kwetsbare groep. Bejaarden die afhankelijk zijn van zorg ,senioren met een bescheiden inkomen en de groeiende groep alleenstaanden hebben vaak te kampen met gevoelens van eenzaamheid en dreigen soms geïsoleerd te geraken", wist schepen Jos Schouterden (Sociale zaken).
De Vlaamse Ouderenraad, de Tongerse Seniorenraad en Stad Tongeren willen een samenleving stimuleren met warme buurten, waar mensen zorg dragen voor elkaar. Daarom kozen zij als thema voor de ouderenweek van 2019: 'Ouderen als actieve schakel voor een hechtere buurt'. Met onze eerste trefdag voor seniorenverenigingen sluiten we graag hierbij aan. Graag hebben we het met hen over de eigen sterktes van lokale verenigingen, over eenzaamheid bij ouderen en de verschillende manieren om de strijd tegen eenzaamheid aan te pakken. En tenslotte willen we ook voldoende ruimte en tijd laten voor de verenigingen zelf. Een uitstekende gelegenheid, om elkaar beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en partnerschappen te smeden. Volgend jaar wordt deze trefdag herhaald", wist de schepen

De stad plant deze maatregelen voor senioren:
- expertise RIMO inschakelen
- eerstelijns psychologe in DC De Piepel
- een bezoekersproject voor 80-plussers
- samenwerking GAS en gemeenschapswachten
- extra toelagen voor seniorenverenigingen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame