Tongeren vandaag

Nieuws

Troostplek Ferm ingehuldigd in Sluizen

Vanavond werd een troostplek van Ferm Sluizen ingehuldigd aan het buurthuis. Er waren 25 van de 61 leden ingeschreven.

Voorzitter Huberte Grommen zorgde voor de verwelkoming: "Door corona hebben we een jaar lang onze activiteiten 'on hold' moeten zetten. Dit is onze eerste activiteit. Na een afscheid kan deze plek, midden in de natuur, troost brengen. Dit is een plaats waar je kan vertoeven in dankbare herinnering aan geliefden die je hebt moeten laten gaan. Het is ook een hoopvol, zalig plekje waar mensen op eigen tempo tot rust kunnen komen.".

Cultuurschepen An Christiaens: "We hebben allemaal samen de pandemie doorstaan met medische, sociale en psychische gevolgen. Maar elk negatief feit heeft positieve gevolgen. Het toont hoe veerkrachtig de mensen zijn. Onze verenigingen zijn de motor van onze samenleving. De stad heeft de toelage verdubbeld en dit jaar baseren we ons hiervoor op de activiteiten van 2019. We moeten er allemaal samen voor elkaar zijn en voor de buurt. iedereen heeft nood aan troost en rust"


De schepen mocht het lint doorknippen met een gouden schaar


Diaken Kris Buckinx moest de grond besprenkelen met wijwater": Ik moet jullie ontgoochelen, maar omwille van corona mag er geen wijwater gebruikt worden. We hebben allemaal een plek nodig. Als je het moeilijk hebt, om te denken aan je geliefden. Heiligen zijn gewone mensen die iets speciaals gedaan hebben".


De ingestuurde teksten van de leden werden aan het hart bevestigd

Carine gaf duiding bij het lied 'De steen' van Bram Vermeulen: "Iedereen op de wereld krijgt een plaats als een steen in de rivier. Klein of groot, je zal de rivier altijd een andere richting geven


Iedereen mocht een witte kei leggen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame