Tongeren vandaag

Nieuws

Twee treurwilgen eilandje gekapt

Vandaag werden de twee treurwilgen op het eilandje in de grote vijver van De Motten gekapt. De kaprijpe bomen worden later vervangen door een beeldbepalende solitaire hoogstamboom (Salix Sepulcralis ‘Chrysocoma).

Guy Schiepers, schepen van Openbare Werken: “De beide treurwilgen waren in de kroon beschadigd doordat meerdere gesteltakken waren afgebroken. Een gesteltak is een hoofdtak, die wordt gevormd op de plaats waar de stam van de boom gaat vertakken. Doordat deze takken ontbreken, verliezen de bomen niet alleen esthetische waarde maar ook een groot deel van hun functionele waarde. Bovendien is er te weinig ruimte voor de wortels waardoor de bomen veel stabiliteit verloren hebben doorheen de jaren. Nu de herinrichting van De Motten in volle uitvoering is, werd er beslist om de treurwilgen nu te kappen.”

Op een later tijdstip zal het eiland opnieuw beplant worden. “Midden op het eiland komt er  een beeldbepalende solitaire hoogstam treurwilg (Salix Sepulcralis ‘Chrysocoma) die perfect gedijt in waterrijk gebied. De wortels kunnen dan ondergronds evenwichtig groeien.

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame