Tongeren vandaag

Nieuws

Uniek afzwaaifeest bij kleuterschool De Puzzel

Elk jaar kijken ouders en kinderen uit naar hun ‘afzwaaifeest’, de afsluiter van het kleuter-zijn en de overstap naar het eerste leerjaar. Even leek corona roet in het eten te gooien, maar het virus moest toch de duimen leggen voor de creatieve oplossing door de juffen van kleuterschool De Puzzel in Piringen. De school zorgde voor een heuse privéceremonie aan huis, met toeters en bellen.

"Tot vorige week kregen we van de minister van onderwijs en de GEES nog geen toestemming om een diploma-uitreiking met ouders op school te organiseren. Daarom gingen de juffen op zoek naar een alternatief, want het afsluiten van de kleuterperiode wilden we niet zomaar voorbij laten gaan", vertelt directrice Annemie Morrhaye.


Stiekem werd de rode loper uitgerold, werden er ballonnen klaargezet, zeepbellen vlogen in het rond en onder luid applaus werd de afzwaaiende kleuter onthaald in zijn of haar thuis. Na een korte speech moest er, aan de hand van enkele opdrachten, eerst nog even bewezen worden dat men echt klaar is om naar het eerste leerjaar te gaan. Iedereen slaagde met glans, zodat de kinderchampagne kon knallen. Een mooie sjerp, foto’s en enkele cadeautjes zullen voor een mooie blijvende herinnering zorgen.

"Onze vogeltjes vliegen nu uit. We laten hen los, maar hebben er alle vertrouwen in dat elk kind, op zijn eigen unieke manier, zijn weg zal vinden. En in De Puzzel zullen ze steeds weer welkom zijn", besluit directrice Annemie.

bijdrage: Werner Jansen

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame