Tongeren vandaag

Nieuws

Vaccinatiecentrum blijft open tot 15 oktober

Vaccinatiecentra Bilzen en Tongeren geopend tot 15 oktober

De vaccinatiecampagne loopt op z’n einde. Tot eind augustus blijven de centra in Bilzen en Tongeren geopend in resp. De Kimpel en welzijnscampus De Motten. Daarna gaan ze in afgeslankte versie verder tot uiterlijk 15 oktober. Het vaccinatiecentrum in Voeren heeft zijn laatste vaccinatiedag gehad op 14 augustus.

In Bilzen verhuist het vaccinatiecentrum in de eerste week van september van sporthal De Kimpel naar jc De Bilding, gelegen op dezelfde site. Daar wordt afhankelijk van de noodzaak gevaccineerd op maandag, dinsdag en woensdag met vier vaccinatielijnen. De overige dagen van de week kunnen in de zaal zoals gewoonlijk jeugdevenementen plaatsvinden.

In Tongeren wordt er vanaf begin september gevaccineerd op woensdag- en donderdagnamiddag, op dezelfde locatie maar met beperkte capaciteit. De cafetaria zal bijgevolg terug gebruikt kunnen worden door het aangrenzend rusthuis.

De vaccinatiedagen zijn er vooral voor de 12- tot 15-jarigen en voor wie zijn of haar vaccinatie gemist of uitgesteld heeft o.w.v. vakantie of andere reden. Ook tweedekansers kunnen er in die periode alsnog voor kiezen om zich te laten vaccineren. Deze burgers worden ten zeerste aangemoedigd om zich alsnog te laten vaccineren.

Inwoners dienen nog steeds vooraf een afspraak te maken voor hun inenting via de respectievelijke callcentra van de steden. Dit zal zonder wachttijd verlopen, aangezien er veel vrije momenten zullen zijn. Inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst kunnen op woensdag en donderdag ook in Tongeren terecht en inwoners van Tongeren, Herstappe en Voeren kunnen op maandag, dinsdag en woensdag op hun beurt in Bilzen terecht. Op die manier kan er flexibel een vaccinatieafspraak gemaakt worden. Zo hopen we binnen de eerstelijnszone een uitstekende vaccinatiegraad te bereiken. We zijn alvast goed op weg met al meer dan 76% van alle inwoners die al volledig gevaccineerd is (12+). We halen zelfs 90% voor alle 18+ in onze zone.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame