Tongeren vandaag

Nieuws

Vaccinatiemoment tegen mazelen

Deze voormiddag van 9 tot 12 uur. is er een eerste vaccinatiemoment tegen de mazelen in dienstencentrum 'De Piepel'.

Om haar inwoners te beschermen organiseert de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (waarvan het lokaal bestuur van Tongeren deel uitmaakt) een gratis vaccinatie tegen de mazelen aan. Personen geboren tussen 1970 en 1985 zijn niet of onvoldoende gevaccineerd en velen maakten de ziekte als kind niet door. Hierdoor loopt deze doelgroep het risico om de ziekte alsnog te krijgen. Deze ‘kinderziekte’ is zeer besmettelijk en kan ernstige gevolgen hebben. Ook volwassenen kunnen deze ziekte nog krijgen.

"We hebben 16.000 personen geboren tussen 1970 en 1985 aangeschreven uit de eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg (Bilzen - Hoeselt - Riemst - Tongeren - Herstappe - Voeren). Hiervan hebben er zowat 2.000 gereageerd. Heel wat personen waren al gevaccineerd of hebben de mazelen doorgemaakt of ze gaan naar hun huisarts voor het vaccin. Dus een reactie van 10 à 15 % is zeker gunstig", wist dokter Sven Simons (Li op de foto)

In De Piepel zijn voormiddag naast huisartsen en verpleegkundigen ook medewerkers van Welzijnszorg en maatschappelijk assistenten in de weer. Vandaag komen 330 personen zich laten vaccineren en volgende zaterdag nog eens 300.


Schepen Jos Schouterden (Sociale zaken) is tevreden over de opkomst: "Stad Tongeren maakt deel uit van dit pilootproject dat in Zuid-Limburg erkend werd rond eerste lijn welzijnszorg. Voor de organisatie van de zorgregio werd een zorgraad met eigen bestuursorgaan samengesteld.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame