Tongeren vandaag

Nieuws

Vandersanden is beste Familiebedrijf

Baksteenproducent Vandersanden is dit jaar de winnaar van 'De Fakkel', de prijs die Voka-Kamer van Koophandel Limburg ieder jaar uitreikt aan een familiale onderneming met een uitzonderlijke staat van dienst. Ook Brouwerij Cornelissen en Bouwbedrijf Dethier waren bij de genomineerde familiebedrijven. Zij werden tijdens de Family Business Happening geprezen voor hun familiale aanpak.
“De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met haar continuïteit en een duidelijke governance geïmplementeerd heeft”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka – KvK Limburg.

“De kleine steenbakkerij uit Spouwen die Jaak Vandersanden in 1925 opende, is uitgegroeid tot het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa. De jury heeft veel lof voor de familiale governance. Ook de manier waarop de vierde generatie in het familiebedrijf wordt betrokken, is zonder meer indrukwekkend. Eén keer per jaar organiseert Vandersanden zelfs een heus familieforum waaraan 40 tot 50 familieleden deelnemen. Heel nuttig, want zo weet iedereen waar het bedrijf precies mee bezig is, kunnen de generaties kennis uitwisselen én draagt iedereen samen de fierheid van het bedrijf uit. Vandersanden denkt duidelijk op lange termijn om een voortrekkersrol binnen de markt te blijven spelen.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame