Tongeren vandaag

Nieuws

Verkeerscontrole 16/03

Dinsdag werd er door de verkeersdienst een patrouille gereden met de Mobiele Observatie Auto.

Er werden 2 voertuigen geverbaliseerd die op het trottoir geparkeerd stonden. 3 voertuigen stonden op de laad -en loszone terwijl ze hier niet dienden te staan.

Een voertuig werd tegengehouden dat niet gekeurd of verzekerd bleek. Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Een andere bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen met een niet gekeurde bestelwagen. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een bestuurder reed met een niet gekeurde wagen. Hij heeft een voorlopig rijbewijs (of beter gezegd hij had het niet bij zich) met een kindje van 4 jaar achteraan dat niet vastgemaakt was. Zijn begeleider had ook geen rijbewijs bij zich. Op zijn voertuig had hij geen letter ā€œLā€ hangen en was de tweede achteruitkijkspiegel aan de binnenzijde afwezig.

Nadat onze ploeg duidelijk had gemaakt dat ze niet verder mochten rijden zonder rijbewijs verzekerden de mensen ons dat ze dit niet gingen doen. Maar jammer genoeg konden deze personen zich niet aan hun woord houden en vertrokken alsnog. Wederom met het kindje niet vastgemaakt.

Ze kregen de nodige processen verbaal (tweemaal) en er werd een wielklem op de auto geplaatst totdat er een geldig rijbewijs getoond kan worden.

Er werd een bestuurder betrapt dewelke zijn rijbewijs voor 9 maanden kwijt is. Bij de controle weigerde de man een speekseltest te ondergaan. Het parket werd gecontacteerd en het voertuig werd getakeld totdat de man zijn rijbewijs terug heeft gekregen na de nodige herstelexamens.

Er werd nog een bestuurder betrapt toen die op de ring flagrant langs het rode verkeerslicht reed en een vrachtwagenchauffeur negeerde de tonnagebeperking in de Wijkstraat en Leopoldwal. Beiden mogen een boete van 174ā‚¬ verwachten.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame