Tongeren vandaag

Nieuws

Verkeerscontrole van 6/11

Zaterdag 06 november tussen 14.00uur en 22.00uur heeft de verkeersdienst van de politiezone Tongeren-Herstappe een snelheidscontrole met interceptie uitgevoerd. Op volgende plaatsen werd een controledispositief opgesteld:
- Op de Romeinse Kassei in de zone 70 werd van 415 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 130 bestuurders te snel. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15-dagen. Eén bestuurder reed aan een snelheid van 128 km/u.
- Omdat de politie veel meldingen krijgt via sociale media van bewoners dat er veel te snel gereden wordt op de Blaarstraat hebben zij daar een snelheidscontrole uitgevoerd in beiden richtingen. Van 113 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd en 13 bestuurders reden te snel. Wij hebben vastgesteld dat van de 13 bestuurders die te snel reden, 4 bestuurders op of in de onmiddellijke omgeving van de Blaarstraat wonen.
- Op de Bilzersteenweg in de zone 50 werd van 438 voertuigen de snelheid gecontroleerd. 40 bestuurders reden te snel. Volgende overtredingen werden eveneens vastgesteld: Een onmiddellijke inning voor het niet vasthangen van de lading op een aanhangwagen. Een onmiddellijke inning voor niet drager te zijn van de veiligheidsgordel.Een proces-verbaal voor een voertuig dat niet gekeurd was. Een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van drugs. Omdat de bestuurder zijn rijbewijs reeds ingetrokken was, werd het voertuig ingehouden voor 15-dagen. Er werd een bromfiets klasse B die zeer snel op het Stationsplein reed uit het verkeer gehaald. Op de curvometer bleek dat de bromfiets 95 km/u kan rijden in plaats van de toegelaten 45 km/u. De bromfiets werd ingehouden voor de duur van 1 maand.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame