Tongeren vandaag

Nieuws

Verkeerscontrole

Afgelopen nacht werd er door de lokale politie een verkeersactie gehouden in het kader van SLIM. Hiervoor kregenze bijstand van 2 aspirant-inspecteurs en een aspirant hoofdinspecteur van de Politieschool Limburg.

In de natte omstandigheden werden 48 bestuurders aan een ademtest onderworpen. 47 bestuurders waren keurig in orde. 1 bestuurder had een glaasje teveel op en moest het rijbewijs 3 uren afgeven.

Van 270 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd op de Elderseweg (zone 50), Luikersteenweg en Bilzersteenweg (beiden zone 70). 41 voertuigen reden te snel.

De hoogste snelheid werd op de Luikersteenweg gemeten. De bestuurder reed aan een snelheid van 109 km/u. Bij verdere controle legde de bestuurder een positieve speekseltest af voor cocaïne en marihuana. In het voertuig troffen we nog twee messen binnen handbereik aan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken en de messen in beslag genomen.

Een bestuurder werd voor de derde keer op 1,5 jaar tijd positief bevonden op drugs in het verkeer. De man bezat ook nog een gebruikershoeveel verdovende middelen. Het rijbewijs werd ingetrokken en de drugs in beslag genomen.

Er werd een voertuig uit het verkeer gehaald waarvan de keuring vervallen was sinds februari 2020. De bestuurder kon ons geen rijbewijs voorleggen maar bleef volhouden dat ze wel in het bezit was van een rijbewijs. Bij nazicht bleek dat haar voorlopig rijbewijs vervallen was sedert 2018 en de dame reed dus zonder rijbewijs. Het voertuig werd getakeld totdat ze een geldig rijbewijs kan voorleggen.

Op de Viséweg werd na middernacht een voertuig uit het verkeer gehaald met 4 personen aan boord. Het voertuig was niet ingeschreven of verzekerd. De bestuurder legde een positieve speekseltest af. Het voertuig en de kentekenplaat werden in beslag genomen, het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en elke inzittende kreeg een minnelijke schikking van 250€ voor het overtreden van de de Corona-maatregelen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame