Tongeren vandaag

Nieuws

Verkeerscontroles van zondag

Zondag werd er een snelheidscontrole (deels met interceptie) uitgevoerd op de Romeinse Kassei (zone 70km/u) en op de Albertwal (zone 50km/u).

Op de Romeinse Kassei werden 348 voertuigen gecontroleerd waarvan er 85 overtredingen werden vastgesteld. De hoogste gemeten snelheid was 117 km/u.

1 motorrijder werd gevolgd door onze anonieme wagen en er werden, na de flitscamera, snelheden gehaald van 150km/u. De motorrijder haalde aan deze snelheid een voertuig in over de volle witte lijn. Op de Hoeise Kassei werden dan een snelheid geregistreerd van 140 km/u en haalde hij opnieuw een voertuig gevaarlijk snel in. De motard werd aan de kant gezet en het parket werd gecontacteerd. Deze beslisten om het rijbewijs van de man voor 15 dagen in te trekken.

Op de Albertwal werden 1472 voertuigen gecontroleerd waarvan er 145 in overtreding waren. Een motorrijder werd geflitst aan 108 km/u. Hij werd uit het verkeer gehaald en zijn rijbewijs werd dadelijk ingetrokken voor 15 dagen.

1 automobilist passeerde de camera tegen 90 km/u. Bij de controle bleek de bestuurder houder te zijn van een voorlopig rijbewijs. De bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet en had de letter ā€œLā€ van zijn voertuig verwijderd. Ook hij zag zijn voorlopig rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.

Een bestuurder ontsprong de dans van een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs toen hij aan 104 geflitst werd. Hij zal zich wel mogen gaan verantwoorden voor de politierechter.

Om met een positieve noot te eindigen. Er werd nog een bestuurder gecontroleerd waarbij er in het verleden al meerdere positieve speekseltesten afgenomen werden. De man vertelde dat hij ondertussen een traject volgt om van zijn verslaving af te komen. Dit door de meerdere processen verbaal dit hem al te beurt vielen.

Het traject lukt hem goed en de man vroeg zelf om getest te worden. De speekseltest was dan ook negatief! Goed bezig !!!!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame