Tongeren vandaag

Nieuws

Vernieuwd magazine voor grootste antiekmarkt van de Benelux

Elke zondagochtend kan je in Tongeren de bruisende sfeer opsnuiven van de Tongerse antiekmarkt, weliswaar de grootste antiekmarkt van de Benelux. Maar liefst 40 gerenommeerde antiekshops en zo’n 350 standhouders pakken er uit met de meest originele spullen: gaande van antiek, brocante, retro of design. Door corona kon de wekelijkse antiek- en brocantemarkt lange tijd niet plaatsvinden.

Het gemis van deze markt was groot: bezoekers, handelaars maar ook de Tongenaren zelf waren blij dat onze waardevolle markt terug kon opstarten. Naar aanleiding van deze heropstart vond de Stad Tongeren dat het tijd was voor een update van het antiekmagazine.

An Christiaens – Schepen van Toerisme: “De vernieuwde antiekbrochure oogt heel fris! I.s.m. het grafisch ontwerpbureau Imagica, kozen we voor een stijlvolle vormgeving. Productiehuis Medialife zorgde voor nieuwe beelden en de adressenlijst van de antiekshops en - handelaars werd geüpdatet. De Tongerse antiekmarkt is nog steeds een hotspot voor internationale bezoekers en wordt daarom aangeboden in 4 talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. We starten met een druk van 4000 exemplaren en voorzien te gepasten tijde een herdruk.”

Marc Hoogmartens – Schepen van Economie: “Het toeristisch belang van de wekelijkse antiek- en brocantemarkt kan niet worden overschat. Tijdens deze markt is Tongeren een smeltkroes voor een internationaal publiek: Nederlanders, Duitsers, Fransen, Russen… vinden moeiteloos hun weg naar hier. Uiteraard verblijft een aantal van hen gedurende enkele dagen in onze stad of regio zodat ook de lokale logiessector baat heeft bij een florerende antiekmarkt.”

Patrick Dewael – Burgemeester: “In 2012 lanceerden we voor het eerst een aantrekkelijke promofolder over de antiekmarkt. Nu, zo’n 10 jaar later zien we dat het antiekmagazine nog steeds een van de populairste uitgaves van Toerisme Tongeren is. Ook tijdens workshops zoals de Benelux Roadshow in Duitsland blijkt dat de buitenlandse interesse voor dit product erg groot blijft. We blijven geloven in het internationale potentieel van deze markt die onze stad sinds 1976 op zondagochtend zo gezellig maakt.”

De antiekmarkt is er elke zondag. Het hele jaar door. Zelfs tijdens de winterperiode en bij een typisch Belgisch weertje. Een groot deel van onze antiekmarkt is namelijk comfortabel overdekt in de Eburonenhal of in Parking Julianus (-1).

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame