Tongeren vandaag

Nieuws

Vernieuwing wegdek Hoeise Kassei

Van woensdag 26 september t.e.m. dinsdag 2 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Hoeise Kassei (N614) in Tongeren en Herstappe over een afstand van 2,5km.
De rijweg tussen het kruispunt met de Kraaibornstraat in Lauw en de provinciegrens komt volledig aan bod. De werfzone wordt volledig afgesloten voor het verkeer.
Eerst wordt het oude wegdek afgefreesd, waarna plaatselijke scheuren worden gedicht. Tot slot wordt een nieuwe toplaag asfalt aangebracht, die voorzien is van een wapeningsnet. De aannemer werkt enkel overdag, ook tijdens het weekend. Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog schuiven.
Om de veiligheid te garanderen en vlot te kunnen doorwerken wordt de werfzone voor de volledige duur van de werken afgesloten voor alle verkeer.  Verkeer met bestemming Herstappe volgt een lokale omleiding. Lauw blijft bereikbaar via de N69. Rutten blijft bereikbaar via de N614.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame