Tongeren vandaag

Nieuws

Vernissage 'Time will tell'

Vanavond was er de vernissage van de expo ‘Time will tell’ in de Ursulakapel.
De Tongerse student Maxim Renard is de jongste curator van een MoMeNT-project en laat nu al van zich horen in de kunstwereld. Als student aan de PXL MAD ontpopt hij zich inmiddels als een beloftevolle beeldende kunstenaar en zijn talent wordt opgemerkt voorbij stedelijke en provinciale grenzen.
Naast eigen werk wist hij voor deze expo ook werk te tonen van collega medestudenten. Maar bovenal wist hij ook docenten en gerenommeerde Belgische kunstenaars te overtuigen om deel te nemen. De kunstwerken die tentoongesteld worden, vallen allen onder het thema "Tijd". Een ruim en breed thema waarover de kunstenaars en kunststudenten laaiend enthousiast waren.

Intendant Barbara zorgde voor de verwelkoming: "Als oudste stad zit TIJD in het DNA van Tongeren. De wijsheid komt met de jaren. Tongeren is gegeerd goed. Maxim is er in geslaagd een groepsexpo met 'klassebakken' te realiseren. Hij solliciteerde, onderhandelde, overtuigde en besliste".

Maxim Renard is heel trots: "Dit is een verzameling van zovele goede Belgische kunstenaars"

PXL-MAD departementshoofd Erwin Goegebeur: "Maxim is één van onze studenten 'Schilderkunst' aan de 'School of arts'.Hij toont werk van medestudenten en docenten. Dit is uniek en getuigt van branie, lef en generositeit. Hij slaagde erin werk te pakken te krijgen van kunstenaars met naam en faam"
De expo ‘Time will tell’ o.l.v. curator Maxim Renardexposeert toont kunstwerken van:

Maxim Renard, Marc Vanderleenen, Guy Van Bossche, Wim Van der Celen, Eline De Clercq, Roel Van der meerden, Aaron-Victor Peeters, Daems van Remoortere, Yoko Enoki, Patrick Brichard, Paul Van Hoeydonck, Jef Meyer, Patrick Vanden Eynden, Koen van den Broek,Lieven Segers en Luc Tuymans.

De tentoonstelling loopt van vrijdag 6 tot en met zondag 29 september. Toegankelijk elke donderdag en vrijdag tussen 14.00u en 18.00u en op zaterdag en zondag tussen 10.00u en 18.00u.

TOEGANG IS GRATIS
Voor meer info kan men terecht op:
https://moment.tongeren.be/expo-time-will-tell-maxim-renard

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame