Tongeren vandaag

Nieuws

Verwenpakketten voor vechters in AZ Vesalius

Deze middag overhandigde Levensloop Sint-Truiden, vertegenwoordigd door Stefanie Haijen en Agnes Put, 250 pakketten met verwenproducten voor vechters die in AZ Vesalius Tongeren en Sint-Trudo Ziekenhuis de strijd tegen kanker aangaan.

Ook in tijden van corona zijn er mensen die de diagnose van kanker te verteren krijgen. Zij worden vechters genoemd vanuit de organisatie Levensloop van Stichting tegen Kanker. Inès, lid van het vechterscomité spreekt uit ervaring: “Elke kankerbehandeling heeft impact op je lichaam en je moraal. Wanneer bezoekjes van vrienden en familie dan niet mogelijk zijn, wordt dat gevecht nog zwaarder.”

Het gekende evenement Levensloop kan omwille van corona niet doorgaan. Maar het Truiens Levensloopcomité bleef niet bij de pakken zitten en komt met verschillende initiatieven naar buiten.

In Tongeren is er geen Levensloop maar we wilden deze vechters ook verwennen. Zo kwam het vechterscomité op het idee om verwenpakketten te schenken met bodylotion, douchegel, lippenbalsem en lippenstift,


Deze pakketten gaan naar vechters in Sint-Trudo Ziekenhuis (Sint-Truiden) en AZ Vesalius (Tongeren).

We blijven vanuit Levensloop de huidige vechters steunen. De mensen die in mei de diagnose krijgen of in behandeling zijn tegen kanker, krijgen via de oncocoaches en verpleegkundigen in AZ Vesalius één van onze verwenpakketten aangeboden. Zo willen we deze mensen een hart onder de riem steken en laten weten dat ze er nooit alleen voor staan.

Onze boodschap aan alle vechters is: “Blijf de moed erin houden, wij denken aan jullie.”

Meer info over Levensloop van Stichting tegen Kanker: www.levensloop.be

Schepen Jos Schouterden (Sociale Zaken) was bij de overhandiging van de 70 verwenpakketten aan de afdeling E2 Daghospitalisatie Oncologie. Hij beloofde dat hij gaat onderzoeken of er ook in Tongeren een Levensloop kan ingericht worden

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame