Tongeren vandaag

Nieuws

Vet verhaal van Victor Lenaers

Tongenaar Josy Deckers schreef met ‘VAN KRIJGSGEVANGENE TOT RONDEWINNAAR – het verhaal van Victor Lenaers’ een ode aan de Tongerse wielerheld Victor Lenaers.

In 1921 won hij de Tour de France in de categorie van de ‘onverzorgden’. Dit waren de renners die zelf moesten instaan voor hun eten, het onderhoud van hun fiets, en hun slaapgelegenheid.

Omwille van zijn uitzonderlijke prestatie werd Lenaers triomfantelijk gehuldigd bij terugkomst in Tongeren.

Toch ontbrak hij achteraf vaak op erelijsten en werd hij de ‘vergeten Tourwinnaar’ genoemd. Daar brengt auteur Josy Deckers nu verandering in.


De publicatie is een uitgave van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en het Stadsarchief van Tongeren en verschijnt in de reeks ‘De Bulletin’.

Bij voorinschrijving kan het boek verkregen worden aan de prijs van € 25, dit kan tot en met 20 juni, d.m.v. overschrijving op BE67 4538 2141 5187 t.a.v. vzw KLGOG met vermelding ‘Lenaers’.

Wie het boek op deze manier bestelt, kan het verkrijgen op de voorstelling op zaterdag 24 juli om 14u. (inschrijving verplicht vóór 1 juli op archief@stadtongeren.be) in de cafetaria van Atletiekclub ADD op de Motten, of vanaf maandag 26 juli in het stadsarchief.

Achteraf zal het boek te verkrijgen zijn aan € 35 in het stadsarchief en de Standaard Boekhandel.’

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag