Tongeren vandaag

Nieuws

VICUS

Vanavond is in de Infirmerie het woonproject 'VICUS' voorgesteld: op de hoek van de Bilzersteenweg, vlakbij het oude kerkhof komen er 26 appartementen. 
De werken starten dit najaar en de oplevering is voorzien tegen volgend najaar. 
Vicus staat voor: een kleine nederzetting, vlakbij een stad.


schepen Johnny Vrancken (Ruimtelijke Ordening): "Soms hebben Tongenaren geluk dat ze een Hasselaar vinden. Deze site ligt al bijna 20 jaar braak. Vele Tongenaren vragen zich af wat er gaat komen? Er hebben al 5 architectenbureau's op gezeten. Eind november heeft het schepencollege het project vergund. Vicus is een kwaliteitsvol bouwproject dat mooi aansluit bij de gebouwen in de omgeving. Er is veel aandacht voor groen en publieke ruimte. Er komt een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen de Oude Kerkhofweg, de school en de Bilzersteenweg". 
Bram Nickmans en Didier Appeltans zijn de architecten: "Er komt geen ondergrondse garage. Parkeren kan op het gelijkvloers. Langs de Bilzersteenweg voorzien we een gesloten volume. Aan de achterzijde van het gebouw komen grote ramen en zuidgerichte terrassen. De appartementen tellen 1,2 of 3 slaapkamers. De oppervlakte varieert tussen 70 en 130 m²". 
Ivo Vercammen uit Hasselt is de bouwheer en projectontwikkelaar: "We bouwen luxe appartementen, sleutel op de deur. Dit is ons eerste project in Tongeren. Er komen 2 laadpalen voor elektrische wagens en een deelwagen".
* alle info is te verkrijgen bij 'Goed Gevonden', het immokantoor dat instaat voor de verkoop. De kostprijs schommelt tussen de 156.000 en 330.000 euro

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame