Tongeren vandaag

Nieuws

Viio is een Microsoftschool

viio wordt een Microsoftschool!

Net als alle Vlaamse scholen, bereidt viio Tongeren-Borgloon het nieuwe schooljaar voor met een personeelsvergadering.

(foto: JeDo)
Tijdens de personeelsvergadering van deze voormiddag heeft David Vandezande, Education solution specialist Microsoft BELUX, bekendgemaakt dat Microsoft hun rode label van Microsoft School toekent aan viio Tongeren-Borgloon.

Dit gebeurde via een onlinemeeting, die de personeelsleden van de scholengemeenschap op 4 verschillende locaties in de schoolgemeenschap tegelijk konden bekijken. Coördinerend directeur Guy Voets bedankte David Vandezande voor het uittekenen van het opgestelde stappenplan (‘roadmap’) voor de schoolgemeenschap. Microsoft presenteerde deze roadmap tijdens een bedrijfsbezoek van een viio-delegatie op 19 augustus 2019. Deze link toont enkele impressieshttps://sway.office.com/fUaphFgelDkCAkqG?ref=Link.

De samenwerking tussen Microsoft en viio houdt in dat Microsoft de leraren van viio dit schooljaar zal ondersteunen in het innovatief en interactief lesgeven via Teams office 365. Ook zal Microsoft ondersteuning bieden bij het behalen van certificaten, ook voor de leerlingen. De school kan gebruik maken van Surface pennen ( ‘slimme’ pennen waarmee je kan noteren op tablets en smartphones) en kreeg een uitnodiging voor BettLonden, het belangrijkste ‘edtech event’ van de wereld. Tenslotte ondersteunt Microsoft het leerproces via digitale tools zoals Forms, Sway, Onenote, Onenoteclassbook, Immersive reader en Digital inking.

viio staat klaar om verder de digitale weg op te gaan!Een innovatieve en interactieve manier om een personeelsvergadering af te sluiten: een online meeting via Microsoft Teams office 365 skype.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame