Tongeren vandaag

Nieuws

Viio start nieuw schooljaar in de Basiliek


Maandag zijn de 630 leerlingen van de eerste graad van de middelbare school VIIO gestart met een bezinning in de O.-L.Vrouwebasiliek. Ook de andere graden zullen nog een bezinning hebben.
Als katholieke school houden ze eraan het schooljaar te beginnen met een godsdienstige bezinning, in openheid met anders-gelovigen.
Het thema ‘handen vol hoop’ is het jaarthema van het onderwijs dit schooljaar. Als creatieve school hadden ze het woord ‘hoop’ gemaakt met handafdrukken van leerlingen, met daarin telkens een wens van hoop.

In de viering was er sprake van een engel die alles verkocht wat je maar wil, maar... hij verkocht geen afgewerkte producten, alleen maar zaadjes om eraan te werken.
Er was een mooie afwisseling van teksten en audiovisuele media waarin mensen tekens van hoop zaaien.
De parabel van de zaaier mocht zeker niet ontbreken. De leerlingen kregen zaadjes mee om te laten groeien. Daar gaan ze in de eerste godsdienstles mee aan de slag. En nu maar hopen dat alles goed kiemt.
De personeelsleden van de pastorale animatiegroep kregen alvast een compliment van hun directie: “Dit is de beste bezinning die de jongeren het meest aansprak in heel mijn carrière.”

bijdrage: Jos Collaer

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame