Tongeren vandaag

Nieuws

Vijfdejaars De Herik aan de slag bij Albert Heijn

Deze voormiddag  hebben de vijfdejaars van GBS De Herik de handen uit de mouwen gestoken in de supermarkt Albert Heijn (T-Forum). 
Ze waren niet alleen want 3.000 deelnemers in de 77 winkels in Vlaanderen namen deel aan de de 10e editie.van de Vlajo talentendag. Ze draaiden een halve dag mee als 'échte medewerkers'. Die ervaring past binnen een traject om hun talenten te ontdekken - en om zo een juistere studiekeuze te maken naar het middelbaar toe. Tijdens de praktische stage ontdekken ze hun ondernemende talenten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt op het ontdekken van ondernemende vaardigheden en het maken van sterke positieve keuzes.

Iedereen stak enthousiast de handen uit de mouwen. Samen met de medewerkers van de winkel voerden de kinderen allerlei jobs uit. Al doende maakten ze kennis met de inhoud van de job en de bijbehorende kwaliteiten/talenten die ze daarvoor nodig hebben. Ze kregen ook een blik achter de schermen van de supermarkt.

"De 26 leerlingen ervaren zo wat deze job inhoudt en hoe de organisatie in de winkel werkt", wist de begeleidende klasjuf. De leerlingen mochten een afdeling kiezen in de winkel.

Sam en Jasper kozen voor de afdeling brood en gebak: "Het ruikt hier altijd lekker en we hebben mogen proeven", glunderde Jasper.. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame